Obsah 30% života

Založil som novú rubriku “Myšlienky”. Viete, môj skúter je pomalý, cesty sú dlhé, a tak ma počas riadenia všeličo napadne. Chcem si tie nápady zapisovať. Jednak preto, že si ich chcem zapamätať a jednak preto, že ma zaujíma čo si o nich myslíte vy. Toto ma napadlo, keď som si dokupoval zásoby jedla pri hraniciach Škótska…

Odkedy som na ceste, kontrolujem si čo vlastne jem, či to má dosť energie. Riadiť motorku celý deň je vyčerpávajúce, to vám asi každý motorkár potvrdí. Ale riadiť celý deň a každý deň, to si vyžaduje poriadnu logistiku živín a tekutín. A tak som nachvíľu opustil divočinu, zišiel do miestneho supermarketu a čítal:

Kurací rezeň – 1 rezeň, 300 gramov, 30% kuracie mäso.

Tieto supermarkety sú pre mňa zrkadlom dnešnej doby. Všetkého veľa. Všetko krásne. Aj 1 zdarma. Ale v podstate v tom je toho veľmi málo.

Pripomína mi to nás. Toľkí čakáme celý týždeň na víkend, aby sme mali chvíľu čas pre seba, žili svoj vlastný život. Keď si tak zrátam voľné dni, je ich asi 30%. Ako kuraťa v lacných kuracích rezňoch. Keď sme sa narodili, na obsahu sme mohli mať napísané… 1 človek, 3300 gramov, 30% života…

…tie rezne by som nechcel jesť.

8 Comments on “Obsah 30% života

  1. V Tescu maju mlieko na ktrom je napisana vystraha pre alergikov, POZOR OBSAHUJE MLIEKO !!!

  2. minule som v Tescu na Slovensku obzeral udene maso. Neviem co ma to napadlo, len som mal chut. Kazda jedna rolka udeneho vyzerala ako maso, pekne balene, lacne. Clovek by kupil. Ale potom som si pozrel etiketu. To najlepsie a najdrahsie z ponukanycvh druhov obsahovalo len 57% masnych sucasti. Akych som uz radsej nepatral. Potom som si vsimol, ze cerstve kuracie prsia obsahuju len 70% masa. Zvysok je napichany roztok z vody a neviem coho. Predavaju sa pod nazvom “stavnate kuracie prsia”. Ale vyzeraju uplne identicky ako nejake svieze kuracie prsia. No nekup to.

  3. Diky Peto, veru uz aj syry bez mlieka mame, aj mlieko bez mlieka coskoro ocakavam.
    Tie fotky su roznymi strojmi. Take kde je len cesta su fotene s GoPro HD, ktora je pripevnena na skutri. Take kde nie je len cesta, tie su s Canon 50D. Niektore su len telefonom.

  4. Ja som sa podobne zamyslel, ked som v chladnicke objavil platkovy “syr” s dobou trvanlivosti 6 mesiacov a 0% obsahu mlieka… Ano, doba je bohuzial taka, ked clovek nevenuje pozornost tomu co si vybera, vyberie si povacsine zle.
    BTW, krasne fotky, mozem sa opytat cim fotis? A samozrejem drzim palce aj Maline aj tebe 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *